Ελαφριά και γευστικά ριγκατόνι με λαχανάκια, πράσο και άρωμα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg λαχανάκια Βρυξελλών
- 1 μεγάλο πράσο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φλούδα από 1 λεμόνι σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 350 gr ριγκατόνι
- 100 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα λαχανάκια και αφαίρεσε μερικά από τα σκούρα εξωτερικά φύλλα του και κράτησέ τα για αργότερα,
- Κόψε τα λαχανάκια στα τέσσερα ή στα δύο ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Ξεκινώντας από τη ρίζα, κόψε το μισό πράσο σε ροδέλες και το υπόλοιπο (χωρίς τα πράσινα φύλλα) ψιλόκοψέ το.
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρισε τα λαχανάκια και τις ροδέλες πράσου μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε τα υλικά από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο πράσο και το σκόρδο με αλατοπίπερο και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
- Ρίξε και το κρασί και βράσε για άλλα τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
- Στο μεταξύ, βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για δύο λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σ¨ουρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με τα ωμά φύλλα από τα λαχανάκια, τα λαχανάκια και τις ροδέλες πράσου και μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε σιγά- σιγά την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά, μέχρι τα ριγκατόνι να γίνουν al dente, για περίπου δύο λεπτά.
- Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και μερικές σταγόνες λάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ