Ένα γευστικό πιάτο με άρωμα καβουρδισμένου σκόρδου και λαχανάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg λαχανάκια Βρυξελλών
- 1 μεγάλο πράσο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 συσκευασία ριγκατόνι
- τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα λαχανάκια σε τέσσερα κομμάτια το καθένα και το πράσο σε λεπτές ροδέλες.
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τα λαχανικά, ρίχνοντάς τους αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις ετοιμαστούν τα λαχανικά μετάφερέ τα σε ένα μπολ και στο τηγάνι πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το λιωμένο σκόρδο.
- Αφού τσιγαρίσεις το σκόρδο με αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε το κρασί και βράσε για τρία λεπτά.
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente και όταν τα σουρώσεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Ρίξε στο τηγάνι τα ριγκατόνι και πρόσθεσε τα λαχανικά και μισή κούπα από το νερό και μαγείρεψε μέχρι να δέσουν τα υγρά.
- Πρόσθεσε παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ