Όχι δεν σου σέρβιραν κρύο φαγητό με τον espresso freddo. Είναι έτσι η συνταγή… ιταλικό ριζότο λαχανικών με φιλέτο κοτόπουλο, κρύο και δροσιστικό για τα ζεστά καλοκαίρια.
240 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350γρ. μακρύκοκκο ρύζι
- 2 μέτρια στήθη κοτόπουλο
- 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπέριά
- 2 λεμόνια
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2-3 φύλλα μαρούλι
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια ανάλατα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το ρύζι όπως αναγράφεται στη συσκευασία και άφησε να κρυώσει
- Στο μεταξύ ψήσε το κοτόπουλο στο γκριλ να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι να στεγνώσει. Κόψε σε λετπές λωρίδες
- Βάλε στο γκριλ τις πιπεριές να ψηθούν και να μαυρίσει καλά η εξωτερική τους φλούδα. Άφησε να κρυώσουν, αφαίρεσε την μαυρισμένη φλούδα και κόψε επίσης σε λωρίδες
- Ανάμειξε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και τα καρύδια και αλατοπιπέρωσε. Στίψε δύο λεμόνια και ανάμειξε με το ελαιόλαδο. Ράντισε τη σαλάτα σου να πάει παντού
- Πρόσθεσε στα υλικά σου το ρύζι πέντε μόλις λεπτά πριν σερβίρεις το κρύο σου πιάτο. Σέρβιρε σε ένα φύλλο μαρουλιού και πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ