Κρεμώδες και λαχταριστό ριζότο με τυριά και προσούτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 120 gr προσούτο λεπτοκομμένο
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1/2 φλ. κρεμμύδι
- 1 φλ. ρύζι arborio
- 1/3 φλ. λευκό κρασί
- 3 κ. σούπας μαϊντανός
- 3 κ. σούπας σχοινόπρασο
- 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 φλ. γραβιέρα Νάξου
- 1/3 φλ. μασκαρπόνε
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το ζωμό κοτόπουλου με δυόμισι φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μεσαία φωτιά.
- Στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, τοποθέτησε το προσούσο και ψήσε για οκτώ με δέκα λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα (ή γουόκ) ζέστανε δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το ρύζι και καβούρδισέ το ελαφρώς, πριν προσθέσεις το κρασί που θα βράσεις για δύο λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό μέχρι να απορροφηθεί και συνέχισε να προσθέτεις σε αυτή την αναλογία για 20 με 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε στο ρύζι τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τα δύο τυριά και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει η υφή κρεμώδης.
- Σπάσε το ψητό προσούτο σε μεγάλα κομμάτι και ρίξε και αυτό στο ριζότο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ