Ριζότο με μασκαρπόνε

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κρεμώδες και λαχταριστό ριζότο με τυριά και προσούτο

Συστατικά

  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 120 gr προσούτο λεπτοκομμένο
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι
  • 1 φλ. ρύζι arborio
  • 1/3 φλ. λευκό κρασί
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός
  • 3 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • 1/3 φλ. μασκαρπόνε

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το ζωμό κοτόπουλου με δυόμισι φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μεσαία φωτιά.
  • Στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, τοποθέτησε το προσούσο και ψήσε για οκτώ με δέκα λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα (ή γουόκ) ζέστανε δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ρύζι και καβούρδισέ το ελαφρώς, πριν προσθέσεις το κρασί που θα βράσεις για δύο λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό μέχρι να απορροφηθεί και συνέχισε να προσθέτεις σε αυτή την αναλογία για 20 με 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε στο ρύζι τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τα δύο τυριά και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει η υφή κρεμώδης.
  • Σπάσε το ψητό προσούτο σε μεγάλα κομμάτι και ρίξε και αυτό στο ριζότο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164