Λαχταριστή μακαρονάδα με ροζέ σάλτσα κιμά, αρωματισμένη με κρασί και μοσχοκάρυδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
- 4 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
- 1 κ. σούπας ρίγανη
- 1/4 κ. γλυκού κύμινο
- 1 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 ντοματοπολτός
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- αλάτι, πιπέρι
- 400 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
- 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβούρδισε τον κιμά για περίπου επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρισε για ένα λεπτό.
- Ρίξε στο τηγάνι ένα φλιτζάνι κρασί και με την ξύλινη κουτάλα ξεκόλλησε από τον πάτο τα υπολείμματα.
- Πρόσθεσε και τον ντοματοπολτό, τον ντοματοπελτέ και αλατοπίπερο και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Ρίξε στη σάλτσα το μοσχοκάρυφο, το βασιλικό, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο κρασί και σιγόβρασε για άλλα οκτώ με 10 λεπτά.
- Ρίξε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα ζυμαρικά και πρόσθεσε μισό φλιτζάνι παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά.
- Σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ