Ροζέ μπολονέζ με κοχυλάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή μακαρονάδα με ροζέ σάλτσα κιμά, αρωματισμένη με κρασί και μοσχοκάρυδο

 

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας ρίγανη
  • 1/4 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 ντοματοπολτός
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβούρδισε τον κιμά για περίπου επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στο τηγάνι ένα φλιτζάνι κρασί και με την ξύλινη κουτάλα ξεκόλλησε από τον πάτο τα υπολείμματα.
  • Πρόσθεσε και τον ντοματοπολτό, τον ντοματοπελτέ και αλατοπίπερο και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Ρίξε στη σάλτσα το μοσχοκάρυφο, το βασιλικό, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο κρασί και σιγόβρασε για άλλα οκτώ με 10 λεπτά.
  • Ρίξε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα ζυμαρικά και πρόσθεσε μισό φλιτζάνι παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά.
  • Σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164