Είναι το ιδανικό ζυμαρικό για δροσερές σαλάτες. Στην συνταγή αυτή, τα σπαράγγια θα δέσουν άψογα με τον σολομό, που κολυμπάει σε σκορδάτη σος ψητής πιπεριάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
- ½ κ.σ. Μπούκοβο
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αλάτι και Πιπέρι
- 250γρ Fusilli
- 10 σπαράγγια ωμά
- 1 κομμάτι καπνιστό σολωμό (100γρ)
- Άνηθο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε την κόκκινη πιπεριά στο γκριλ να ψηθεί καλά και να μαυρίσει η φλούδα της.
- Τύλιξε σε πλαστική σακούλα μαγειρικής και άφησε να ψηθεί
- Στη συνέχεια ξεφλούδισε την πιπεριά και καθάρισέ την από την φλούδα και τους σπόρους
- Βάλε την πιπεριά σε ενα πολυμίξερ και χτύπησε μαζί με το σκόρδο και το ξύδι. Χτύπησε μέχρι να γίνει πουρές
- Ράντισε σιγά, σιγά με ελαιόλαδο και χτύπα να γίνει ένα σώμα
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το μπούκοβο και το αλατοπίπερο
- Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Βάλε σε μια σαλατιέρα τα μακαρόνια και περίχυσε με τη σάλτσα πιπεριάς
- Σέρβιρε με τον καπνιστό σολομό κομμένο σε κομματάκια και τα σπαράγγια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ