Σαλάτα Fusili με σάλτσα πιπεριάς και καπνιστό σολομό

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι το ιδανικό ζυμαρικό για δροσερές σαλάτες. Στην συνταγή αυτή, τα σπαράγγια θα δέσουν άψογα με τον σολομό, που κολυμπάει σε σκορδάτη σος ψητής πιπεριάς. 

Συστατικά

  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • ½ κ.σ. Μπούκοβο
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 250γρ Fusilli
  • 10 σπαράγγια ωμά
  • 1 κομμάτι καπνιστό σολωμό (100γρ)
  • Άνηθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την κόκκινη πιπεριά στο γκριλ να ψηθεί καλά και να μαυρίσει η φλούδα της.
  • Τύλιξε σε πλαστική σακούλα μαγειρικής και άφησε να ψηθεί
  • Στη συνέχεια ξεφλούδισε την πιπεριά και καθάρισέ την από την φλούδα και τους σπόρους
  • Βάλε την πιπεριά σε ενα πολυμίξερ και χτύπησε μαζί με το σκόρδο και το ξύδι. Χτύπησε μέχρι να γίνει πουρές
  • Ράντισε σιγά, σιγά με ελαιόλαδο και χτύπα να γίνει ένα σώμα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το μπούκοβο και το αλατοπίπερο
  • Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Βάλε σε μια σαλατιέρα τα μακαρόνια και περίχυσε με τη σάλτσα πιπεριάς
  • Σέρβιρε με τον καπνιστό σολομό κομμένο σε κομματάκια και τα σπαράγγια

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164