Χρησιμοποίησε υλικά της εποχής για να φτιάξεις μια πολύχρωμη σαλάτα με λίγες θερμίδες αλλά πολλή γεύση και φυσικά χορταστική χάρη στα ζυμαρικά!
290 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γραμμ. μικρά ζυμαρικά (φαρφάλες, πέννες ή κάτι άλλο)
- 450 γραμμ. σπαράγγια (το πάνω μέρος) καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1/3 φλιτζ. τριμμένη φέτα light
- 3 μεγάλα πορτοκάλια (ναβαλίνες ή/και σαγκουίνια)
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας λευκό ξύδι
- μισή κουτ. γλυκού αλάτι
- μια πρέζα πιπέρι
- Μερικά φύλλα ρόκας
- Ντοματίνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Τα τελευταία 2 λεπτά του βρασίματος ρίξε τα σπαράγγια.
- Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό. Ξαναστράγγισε.
- Βάλε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, το δυόσμο και το τυρί.
- Καθάρισε 2 από τα πορτοκάλια, αφαιρώντας και το λευκό τους μέρος και κόψτα σε ροδέλες. Ρίξ’ τα στη σαλάτα.
- Για το dressing ξύσε τα άλλα 2 πορτοκάλια (χρειάζεσαι 2 κ. γλυκού ξύσμα) και στίψ’ τα (χρειάζεσαι 2 κ.σούπας χυμό).
- Σε ένα βαζάκι βάλε το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Χτύπα τα να ανακατευτούν καλά.
- Ρίξε τη ρόκα και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και περίχυσε με το dressing.
- Βάλε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Ανακάτεψε ξανά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ