Σκιουφικτά μακαρόνια

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λέγονται σιουφιχτά και είναι παραδοσιακά της Κρήτης… Φρέσκα μακαρόνια για να κάνεις τη διαφορά.

Συστατικά

  • ½ κιλό αλέυρι σταρένιο
  • 250 ml νερό
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • 80 ml ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζύμωσε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το λεμόνι. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα
  • Πλάσε ένα κορδόνι στο μέγεθος ενός δακτύλου και κόψε σε 3 εκατοστά.
  • Πίεσε με τα δύο δάκτυλα στη μέση της ζύμης και τράβηξε προς το μέρος σου να στρίψει το ζυμαρικό
  • Αλεύρωσε τα μακαρόνια να μην κολλήσουν και άφησε λίγο να στεγνώσουν. Περίπου 1 ώρα είναι αρκετή
  • Βάλε μπόλικο αλατισμένο νέρο και βράσε τα μακαρονάκια σου
  • Μπορείς να τα σερβίζεις και σκέτα με λίγο φρέσκο βούτυρο, βασιλικό και τυρί! Αλλά και με σάλτσα ντομάτα 

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164