Λέγονται σιουφιχτά και είναι παραδοσιακά της Κρήτης… Φρέσκα μακαρόνια για να κάνεις τη διαφορά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό αλέυρι σταρένιο
- 250 ml νερό
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- 80 ml ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζύμωσε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το λεμόνι. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα
- Πλάσε ένα κορδόνι στο μέγεθος ενός δακτύλου και κόψε σε 3 εκατοστά.
- Πίεσε με τα δύο δάκτυλα στη μέση της ζύμης και τράβηξε προς το μέρος σου να στρίψει το ζυμαρικό
- Αλεύρωσε τα μακαρόνια να μην κολλήσουν και άφησε λίγο να στεγνώσουν. Περίπου 1 ώρα είναι αρκετή
- Βάλε μπόλικο αλατισμένο νέρο και βράσε τα μακαρονάκια σου
- Μπορείς να τα σερβίζεις και σκέτα με λίγο φρέσκο βούτυρο, βασιλικό και τυρί! Αλλά και με σάλτσα ντομάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ