Λαχταριστή μακαρονάδα με μπόλικο kale και άρωμα σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 ματσάκια λαχανίδα (kale)
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα άφησέ τη στη φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Αφαίρεσε τα φύλλα της λαχανίδας από τα κλωνάρια και κοψ’ τα σε λωρίδες.
- Βάλε το kale να βράσει στο καυτό νερό για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να μαλακώσουν.
- Μόλις ετοιμαστούν βγαλ’ τα με μια τσιμπίδα από το νερό (διατήρησέ το για τα μακαρόνια στην κατσαρόλα) και σε ένα σουρωτήρι άφησέ τα κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.
- Κόψε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι και βαλ’ τα να τσιγαριστούν με μπόλικο πιπέρι.
- Ρίξε και το kale στο τηγάνι και τσιγάρισε τα υλικά για περίπου οκτώ λεπτά και αλατοπιπέρωσε καλά.
- Βάλε τα ζυμαρικά να βράσουν στο νερό από το kale σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις ετοιμαστούν, μετάφερέ το στο τηγάνι με το kale, πρόσθεσε και ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό και ανακάτεψε καλά για δύο λεπτά.
- Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ