Μήπως έχεις ξεμείνει στο σπίτι από… εφόδια; Δεν έχεις ούτε ντοματοχυμό για μια μακαρονάδα στα γρήγορα; Άκου λοιπόν πως θα ετοιμάσεις την πιο απλή και μυρωδάτη μακαρονάδα αλ όλιο και αλ άλιο (δηλαδή με ελαιόλαδο και σκόρδο) που δοκίμασες ποτέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζυμαρικά σπαγγέτι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Μπόλικο τριμμένο parmigiano
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 καυτερές τσίλι πιπεριές
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Αλάτισε και ετοίμασε το σπαγγέτι σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κόψε το σκόρο σε ροδέλες και ρίξε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Σόταρε να πάρχουν χρώμα
- Σούρωσε τα μακαρώνια σου και πρόσθεσε μέσα στο αρωματισμένο λάδι. Ανακάτεψε καλά και γύρισε να πάει το λάδι παντού
- Πρόσθεσε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανάμειξε όλα τα υλικά να πάνε παντού
- Σέρβιρε ζεστά με μπόλικο τυράκι
Tip
Το σκόρδο δεν πρέπει να καεί γιατί πικρίζει. Αν δεις και πάρει παραπάνω χρώμα αφαίρεσε τις ροδελίτσες (το άρωμα το έχουν ήδη αφήσει στο λάδι)!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ