Σπαγγέτι με κρέμα αβοκάντο και ζουμερά ντοματίνια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και light σπαγγέτι με κρέμα από αβοκάντο και σπανάκι και δροσερά ντοματίνια

Συστατικά

  • 340 gr σπαγγέτι
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. φύλλα baby σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Καθάρισε και αφαίρεσε το κουκούτσι από τα αβοκάντο και ρίξ’ τα στο μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε τον βασιλικό, το σπανάκι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτύπησέ τα για ένα λεπτό.
  • Ρίξε σιγά-σιγά το λάδι στο μπλέντερ και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές.
  • Σούρωσε τα σπαγγέτι και μετάφερέ τα ξανά στην κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε την κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν πλήρως τα ζυμαρικά.
  • Σέρβιρε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164