Το μυστικό των Ιταλών για ακαταμάχητες μακαρονάδες αποκαλύφτηκε… μια μακαρονάδα με θαλασσινό άρωμα από παστό γαύρο ή σαρδέλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
- 8-10 φιλετάκια αντζούγιας παστής (ή γαύρου. Δες πως θα τον ετοιμάσεις εδώ)
- 2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί. Μόνο την ψίχα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 5-8 ελιές σε ροδέλες
- 1 κ.σ. τσιλι σος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε ελαφρά τα φιλετάκια και χώρισε τα φιλέτα στα δύο. Ψιλόκοψε παράλληλα τη ντομάτα σε κυβάκια
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε 2 σκελίδες σκόρδο. Πρόσθεσε και την ντομάτα και άφησε να τραβήξει για 5 λεπτά
- Στο μεταξύ ρίξε και το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Σε άλλο τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και φρυγάνισε το ψωμί θρυμματισμένο. Κράτησέ τα στην άκρη
- Πρόσθεσε στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι το παστό ψάρι, το σκόρδο και το τσίλι. Σόταρε για λίγα λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
- Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίξε στη σάλτσα με την ντομάτα. Ανάμειξε καλά και πρόσθεσε και τις αντζούγιες
- Τέλος ρίξε τον μαίντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές και αλατοπιπέρωσε
- Σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ