Πεντανόστιμα ζυμαρικά με τρυφερή κολοκύθα, τραγανά βότανα και γευστικό καμένο βούτυρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr σπαγγέτι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
- αλάτι, πιπέρι
- 8 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φλ. κολοκύθα σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το τρίμμα ψωμιού για πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αλατοπιπέρωσέ τα, μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και άφησέ τα στην άκρη.
- Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά , πρόσθεσε την κολοκύθα και σοτάρισε για οκτώ λεπτά.
- Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.
- Λιώσε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μία-μία τις κουταλιές, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο και σοτάρισε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίξε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και την κολοκύθα και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με το τρίμμα ψωμιού, τις φλοίδες παρμεζάνας και τον μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ