Σου φέρνουμε στο τραπέζι σου μια ξεχωριστή ιδέα για ένα αρωματικό σπαγγέτι με κουνουπίδι και κάπαρη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- μισό φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιου
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μισή κουταλίτσα αλάτι
- 1 κ.γλυκού φρέσκο θυμάρι ή μισή ξερό
- ένα κουνουπίδι του κιλού σε μπουκετάκια
- 3 φλιτζ. ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
- 2 κ.σούπας κάπαρη, καλά πλυμμένη
- 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
- ένα πακέτο σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σου)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μέχρι να κάψουν 2 κ.σούπας από το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ρίξε την ψίχα και μαγείρεψε για 3 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει το ψωμί ανακατεύοντας για να μην αρπάξουν (ίσως χρειαστεί και να χαμηλώσεις τη φωτιά αν βλέπεις ότι το ψωμί ψήνεται πολύ γρήγορα).
- Ρίξε τη μία σκελίδα σκόρδο και σωτάρισε μέχρι να ψηθεί το σκόρδο.
- Βάλε το μίγμα σε ένα μικρό μπολ και ρίξε το 1/4 της ποσότητας από την παρμεζάνα και το ξύσμα. Άφησέ το στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι και αλάτι. Σωτάρισε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι ανακατεύοντας πού και πού.
- Ρίξε μέσα το θυμάρι και το υπόλοιπο σκόρδο. Μαγείρεψε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το ζωμό και την κάπαρη.
- Σκέπασε το σκεύος και μαγείρεψε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
- Ρίξε το χυμό λεμονιού και πιπέρι.
- Στο νερό που βράζει στη μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα ζυμαρικά σου 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει το πακέτο.
- Στράγγισέ τα και ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα.
- Ρίξε το μίγμα με το κουνουπίδι στα μακαρόνια. Μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να είναι τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
- Βάλε κάθε μερίδα ζυμαρικών σε βαθύ μπολ, πασπάλισε με την ψημένη ψίχα και το υπόλοιπο τυρί.
- Εάν θέλεις μπορείς να ρίξεις λίγο έξτρα θυμάρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ