Πεντανόστιμη μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα από ψητή κολοκύθα και πικάντικη παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. κολοκύθα σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλ. + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 450 gr σπαγγέτι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κολοκύθα με το σκόρδο, το λάδι και αλατοπίπερο.
- Μετάφερε τα υλικά σε ένα ταψί, άπλωσέ τα και ψήσε για 30 λεπτά.
- Βγάλε την κολοκύθα από το φούρνο και άφησέ την για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Βάλε την κολοκύθα στο μπλέντερ, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις, διατήρησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Επέστρεψε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το μείγμα κολοκύθας με λίγο από το βραστό νερό.
- Μόλις ομογενοποιηθούν του υλικά σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ