Αν σου αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις, αυτή είναι η συνταγή σου. Έχει έντονο άρωμα, νόστιμη και αρκετά ελαφριά γεύση…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- Αλάτι
- 3 λεμόνια
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 240 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό ή ρόκα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Όσο βράζουν τα μακαρόνια, πλύνε τα λεμόνια και ξύσε σε τρίφτη για να πάρεις το ξύσμα τους
- Στράγγιξε τα μακαρόνια και κράτησε 1 1/2 φλιτζάνι από το νερό
- Άδειασε την κατσαρόλα σου από το νερό και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σου για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία
- Ρίξε τα μακαρόνια σου στη σάλτσα και ανακάτεψε να πάρουν όλη τη σος, πρόσθεσε το τυρί και 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
- Συμπλήρωσε με λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά σου ακόμη και πρόσθεσε τα φρέσκα λαχανικά (βασιλικό ή ρόκα)
- Αλατοπιπέρωσε και σέβριρε με λίγη έξτρα παρμεζάνα
Tip
Μυστικά για να σουρώσεις καλά τα μακαρόνια εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ