Καλοκαιρινά σπαγγέτι με ντοματίνια βουτύρου ψημένα στο φούρνο και αρωματισμένα με θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κ. σούπας βούτυρο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο με το φλοιό
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 750 gr ντοματίνια
- 230 gr σπαγγέτι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- φρέσκα φύλλα βασιλικού
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε τους κύβους βουτύρου, το σκόρδο και τα κλωνάρια θυμαριού σε ένα ταψί.
- Τοποθέτησε από πάνω τα ντοματίνια, αλατοπιπέρωσέ τα και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε από το φούρνο και με ένα κουτάλι περίχυσε τα ντοματίνια με το λιωμένο βούτυρο.
- Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για άλλα 20 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα σπαγγέτι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Βγάλε τα ντοματίνια από το φούρνο, αφαίρεσε το θυμάρι, ξεφλούδισε το σκόρδο και λιώσ’ το με ένα πιρούνι και ανακάτεψε τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το 1/3 από τα ντοματίνια.
- Πρόσθεσε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακάτεψε τα υλικά, ρίχνοντας αλατοπίπερο.
- Ρίξε και το βραστό νερό από τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μόλις εξατμιστεί αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Σέρβιρε με τα υπόλοιπα ντοματίνια και πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ