Εύκολη, γρήγορη και οικονομική pasta με κόκκινο πέστο από παντζάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 gr σπαγγέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. ωμά αμύγδαλα
- 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Κόψε τα βρασμένα παντζάρια σε κυβάκια.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τα αμύγδαλα με το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
- Πρόσθεσε τα παντζάρια με το λάδι και το ξύδι και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Αλατοπιπέρωσε το πέστο παντζαριού και ανακάτεψε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
- Όσο είναι τα σπαγγέτι ζεστά, πρόσθεσέ τους το κόκκινο πέστο και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη παρμεζάνα και γαρνίροντας με το σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ