Αν είσαι λάτρης των απλών, πικάντικων γεύσεων αυτή είναι η συνταγή σου. Η κλασική ιταλική συνταγή σκόρδου με ελαιόλαδο, εμπλουτίζεται με καυτερή πιπεριά, βασιλικό και φυσικά σερβίρεται με σπαγγέτι ολικής άλεσης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόψε τις 3 σκελίδες σκόρδο και κράτησε μία ολόκληρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζέστανε το λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Βράσε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσεις κράτησε 1/3 του φλιτζανιού από το νερό όπου έβρασαν.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο τηγάνι και ανακάτεψεε καλά για 1′ λεπτό.
- Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το πιπέρι.
Tip
Πρόσθεσε αν το επιθυμείς για έξτρα γεύση και δύο κουταλιές τριμμένο καρύδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ