Εξαιρετική συνταγή για ένα σπαγγέτι με χρώμα, άρωμα και φυσικά υγεία αφού είναι ολικής άλεσης και συνδυάζει τα λαχανικά με τα ζυμαρικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό κιλό παντζάρια (μόνο το βολβό) καλά πλυμμένα
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο +λίγο ακόμα
- αλάτι
- μισό φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
- κόκκινο πιπέρι
- 360 γραμμ. σπαγγέτι
- μισό φλιτζ. τυρί ρικότα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Περίχυσε τα κοκκινογούλια με το 1/4 φλιτζ. λάδι και αλατοπίπερο. Τύλιξε το καθένα σε αλουμινόχαρτο και ψήσ’ τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.
- Μόλις κρυώσουν, καθάρισέ τα και κόψ’ τα σε κομμάτια.
- Βάλε στο μπλέντερ τα παντζάρια, τα καρύδια και την ντομάτα. Ρίξε αλάτι και κόκκινο πιπέρι και πολτοποίησέ τα.
- Βράσε τα ζυμαρικά σου σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στράγγισέ τα και κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
- Βάλε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα και ρίξε το μίγμα με τα παντζάρια ανακατεύοντας.
- Ρίξε λίγο λίγο το νερό που κράτησες μέχρι να γίνουν κρεμώδη τα ζυμαρικά.
- Σέρβιρε βάζοντας λίγο τυρί σε κάθε πιάτο, κόκκινο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού καθώς και λίγο λάδι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ