Εξαιρετική συνταγή για ένα σπαγγέτι με χρώμα, άρωμα και φυσικά υγεία αφού είναι ολικής άλεσης και συνδυάζει τα λαχανικά με τα ζυμαρικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό κιλό παντζάρια (μόνο το βολβό) καλά πλυμμένα
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο +λίγο ακόμα
- αλάτι
- μισό φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
- κόκκινο πιπέρι
- 360 γραμμ. σπαγγέτι
- μισό φλιτζ. τυρί ρικότα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Περίχυσε τα κοκκινογούλια με το 1/4 φλιτζ. λάδι και αλατοπίπερο. Τύλιξε το καθένα σε αλουμινόχαρτο και ψήσ’ τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.
- Μόλις κρυώσουν, καθάρισέ τα και κόψ’ τα σε κομμάτια.
- Βάλε στο μπλέντερ τα παντζάρια, τα καρύδια και την ντομάτα. Ρίξε αλάτι και κόκκινο πιπέρι και πολτοποίησέ τα.
- Βράσε τα ζυμαρικά σου σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στράγγισέ τα και κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
- Βάλε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα και ρίξε το μίγμα με τα παντζάρια ανακατεύοντας.
- Ρίξε λίγο λίγο το νερό που κράτησες μέχρι να γίνουν κρεμώδη τα ζυμαρικά.
- Σέρβιρε βάζοντας λίγο τυρί σε κάθε πιάτο, κόκκινο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού καθώς και λίγο λάδι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ