Φρέσκια ντομάτα, τραγανές πιπεριές, βασιλικό και νόστιμα κομμάτια χοιρινής πανσέτας!! Απλό; Απλούστατο. Κι όμως αρκεί για να κάνει τη σάλτσα σου ιδανική για τα σπαγγέτι ολικής άλεσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400γρ. Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως
- 300γρ. φρέσκια τομάτα
- 2 πιπεριές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 140 γρ. χοιρινό “μάγουλο” ή πανσέτα
- 8 φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. τριμμένο Pecorino
- Aγνό παρθένο ελαιόλαδο
- Aλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψτε το χοιρινό (ή την πανσέτα) σε κύβους.
- Πλύνετε τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και τα εσωτερικά σκέλη και κόψτε τις σε κομμάτια. Βράστε τις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2 λεπτά.
- Χαράξτε σε σχήμα σταυρού τις τομάτες και βάλτε τις σε βράστο νερό για 40 δευτερόλεπτα. Αφήστε τις να κρυώσουν σε κρύο νερό και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και αφαιρέστε τους σπόρους.
- Περάστε τις τομάτες και τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ ή στο μίξερ.
- Τοποθετήστε το τηγάνι με το λάδι σε φωτιά μέτριας έντασης και μόλις αρχίσει να είναι ζεστό προσθέστε το ξεφλουδισμένο σκόρδο και το κρέας. Μόλις ροδίσουν, προσθέστε τη σάλτσα με τη τομάτα και την πιπεριά. Προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το βασιλικό.
- Mαγειρέψτε τα Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως σε άφθονο βραστό και αλατισμένο νερό και κατόπιν στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τη σάλτσα που φτιάξατε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ