Τρυφερό φιλέτο τόνου με σάλτσα ελιάς, λεμόνι, βασιλικό και λιαστές ντομάτες. Είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και ξεχωριστό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350γρ. Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως
- ½ βάζο σάλτσα Olive Barilla
- 350γρ. φρέσκο τόνο
- Χυμό 3 λεμονιών
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 10 λιαστές ντομάτες
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 10 φύλλα βασιλικού
- 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1 κουταλιά ρίγανη, αποξηραμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβετε τον τόνο σε λωρίδες και τις βάζετε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Mαρινάρετε για περίπου 30 λεπτά.
- Τηγανίζετε τον τόνο για 1 λεπτό προσθέτοντας ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Bάζετε άφθονο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει, προσθέτετε το αλάτι (7 γρ. για κάθε λίτρο νερού) και στη συνέχεια τα Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως.
- Εν τω μεταξύ, κόβετε σε φέτες τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ.
- Αδειάζετε τα ζυμαρικά στο μπολ και τα ανακατεύετε με τις λιαστές ντομάτες.
- Προσθέτετε το μαριναρισμένο τόνο στα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τη σάλτσα Olive Barilla, ανακατεύετε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλους τους χυμούς και σερβίρετε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ