Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις τα δικά σου χειροποιήτα ζυμαρικά. Και πίστεψέ με, έχουν άλλη γεύση, υπέροχη και χορταίνεις με πολύ μικρότερη ποσότητα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ.αλεύρι τύπου 00
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, ανακάτεψέ τα καλά και άνοιξε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίξε στη λακκούβα τα αυγά και μια κουταλιά ελαιόλαδο και άρχισε να τα αναμιγνύεις με τα χέρια ή με ένα πιρούνι.
- Μόλις σχηματιστεί η ζύμη βγάλε την από το μπολ και συνέχισε να ζυμώνεις πάνω σε μια επιφάνεια, φροντίζοντας να μην αφήσεις τίποτα στο μπολ
- Ζύμωσε με δύναμη μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη (6 έως 15 λεπτά).
- Τύλιξε τη ζύμη με μια μεμβράνη και άφησέ την να ξεκουραστεί για μισή ώρα (αν βιάζεσαι παράλειψε αυτό το βήμα).
- Μοίρασε τη ζύμη στα 2.
- Εάν έχεις μηχανή για ζυμαρικά άνοιξε το κάθε ζυμαράκι πρώτα στην πιο χοντρή σκάλα, στη συνέχεια στο 4 και στο τέλος στο 6.
- Αν δεν έχεις μηχανή, άνοιξε το κάθε ζυμαράκι σε ένα λεπτό και φαρδύ φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κάνε κάθε φύλλο ρολό χωρίς να το πιέσεις και με ένα λεπτό μαχαιράκι κόψε το ρολό σε λεπτές φετούλες. Ξετύλιγε όσο πιο γρήγορα μπορείς κάθε φετούλα για να σχηματίσεις τα μακαρόνια. Πασπάλιζε με αλεύρι αν χρειάζεται.
- Τα βράζεις αμέσως για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Tip
Μπορείς να τα διατηρήσεις μια μέρα μέσα στο ψυγείο τυλιγμένα σε μεμβράνη ή να τα κρεμάσεις για να στεγνώσουν και να ξεραθούν ώστε να τα κρατήσεις περισσότερο καιρό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ