Μια γνήσια ιταλική συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. ζυμαρικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες
- 60 γρ. βούτυρο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 350 ml γάλα
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις και απλώνεις ελάχιστο ελαιόλαδο
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτεις το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα, την κρέμα και ανακατεύεις καλά
- Το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Ρίχνεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύεις για λίγα λεπτά
- Το αποσύρεις από την εστία, ρίχνεις παρμεζάνα και μαϊντανό και τα σερβίρεις ζεστά.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ