Παραδοσιακή και αγαπημένη των Ιταλών μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr. spaghetti της αρεσκείας σου
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 φλιτζάνια ντομάτες τριμμένες
- 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.σ. βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε μία μικρότερη κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το βαλσάμικο και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά
- Ρίχνεις το βασιλικό και το πιπέρι και ανακατεύεις
- Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα προσθέτεις στην σάλτσα
- Μοιράζεις στα πιάτα, ρίχνεις από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ