Καρμπονάρα, αλλά στην πιο ελαφριά – εξίσου απολαυστική – εκδοχή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον κοτόπουλου, κομμένο
- 1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά, με λίγα λιπαρά
- 1 μεγάλο αβγό
- 150 ml γάλα με λίγα λιπαρά
- 40 γρ. παρμεζάνα με λίγα λιπαρά, τριμμένη
- 2 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις για 5 λεπτά το μπέικον με τα κρεμμυδάκια κι έπειτα αφαιρείς από το μάτι το τηγάνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το τυρί κρέμα και το αβγό και έπειτα προσθέτεις μέσα το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτεις στο ίδιο μπολ το γάλα, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, τον μαϊντανό και το πιπέρι και ανακατεύεις.
- Αφού στραγγίξεις τα μακαρόνια, τα επιστρέφεις πάλι στην κατσαρόλα.
- Ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το τυρί, ανακατεύεις και τα αφήνεις σε αναμμένο μάτι για να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.
- Ολοκληρώνεις με την τριμμένη παρμεζάνα και μοιράζεις στα πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ