Ένα πιάτο πραγματικά λαχταριστό και για το φθινόπωρο ιδανικό. Τα ζυμαρικά με την πεντανόστιμη κρέμα τους “παντρεύονται” το κοτόπουλο και το αποτέλεσμα ανταμείβει τον ουρανίσκο σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. ζυμαρικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 8 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Καθαρίζεις τα στήθη κοτόπουλου και τα αλείφεις με 3/4 του κουταλιού αλάτι και 1/4 του κουταλιού πιπέρι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνεις λίγο λάδι και ψήνεις το κοτόπουλο σου για 8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στο μισό χρόνο, ρίχνεις το βούτυρο, για να δώσεις το άρωμα και τη γεύση του.
- Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, μεταφέρεις το κοτόπουλο σε μία επιφάνεια κοπής και το αφήνεις να ηρεμήσει για τρία λεπτά, μέχρι να το κόψεις σε φέτες.
- Ρίχνεις στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το σοτάρεις. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνεις. Βράζεις σε μέτρια ένταση για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνεις στη σάλτσα το κοτόπουλο και τα φετουτσίνι, απομακρύνεις από τη φωτιά και ανακατεύεις. Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ