Σήμερα, ετοιμάζουμε μαζί την πιο νόστιμη – και αυθεντική – καρμπονάρα. Ιδού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. μανιτάρια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτρια εσαλότ
- 1 φλ. φύλλα μαϊντανού
- 5 κρόκοι μεγάλων αυγών
- 1 μεγάλο αυγό
- 120 γρ. έξτρα παρμεζάνα τριμμένη
- 1 1/2 κουτ του γλυκού + έξτρα πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 450 γρ. ζυμαρικά (κοχυλάκι)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε δύο φλιτζάνια από το βραστό νερό.
- Κόψε τα μανιτάρια στα τέσσερα, λιώσε το σκόρδο και ψιλόκοψε τα εσαλότ και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους με το αυγό, την παρμεζάνα και το πιπέρι και άφησέ το στην άκρη.
- Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το λάδι για 15 λεπτά.
- Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο, τα εσαλότ και ενάμισι κουταλάκι αλάτι, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι από το νερό και βράσε για δύο λεπτά.
- Αφαίρεσε από την φωτιά και άφησε να κρυώσει για ένα λεπτό.
- Ρίξε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας δυναμικά.
- Ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας έντονα, προσθέτοντας περισσότερο από το βραστό νερό για να γίνει λεία η κρέμα.
- Πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε γαρνίροντας με έξτρα περμαζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ