Σήμερα αντί για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά θα δοκιμάσεις το κοφτό μακαρονάκι και πίστεψε με θα ενθουσιαστείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 τεμ. γαρύφαλλο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι το αφήνεις να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Αφού μαλακώσει προσθέτεις τον κιμά σιγά σιγά και τον ανακατεύεις μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ντομάτα
- Ρίχνεις λίγο νερό και αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά
- Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά, τον πελτέ και τον μαϊντανό
- Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 1/2 περίπου ώρα
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις το κοφτό μακαρονάκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- 2 λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο τα σουρώνεις και τα ρίχνεις μέσα στον κιμά
- Σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας μια γενναία ποσότητα τριμμένο τυρί ή θρυμματισμένη φέτα
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ