Συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με κιμά και φρέσκια ντομάτα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Σήμερα αντί για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά θα δοκιμάσεις το κοφτό μακαρονάκι και πίστεψε με θα ενθουσιαστείς. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 τεμ. γαρύφαλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι το αφήνεις να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Αφού μαλακώσει προσθέτεις τον κιμά σιγά σιγά και τον ανακατεύεις μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ντομάτα
  • Ρίχνεις λίγο νερό και αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά
  • Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά, τον πελτέ και τον μαϊντανό
  • Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 1/2 περίπου ώρα
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις το κοφτό μακαρονάκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 2 λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο τα σουρώνεις και τα ρίχνεις μέσα στον κιμά
  • Σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας μια γενναία ποσότητα τριμμένο τυρί ή θρυμματισμένη φέτα

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164