Συνταγή για κριθαράκι με φρέσκια ντομάτα και φέτα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν θέλεις ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό βραδινό πιάτο που θα φτιάξεις γρήγορα και εύκολα το κριθαράκι με φρέσκια ντομάτα είναι η τέλεια ιδέα. 

Συστατικά

  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 800 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά καρέ
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

    φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις το κριθαράκι και ανακατεύεις για 2 λεπτά ακόμη
  • Σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί
  • Προσθέτεις την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύεις
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνεις σιγά-σιγά το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς
  • Προσθέτεις τη ρίγανη και το αφαιρείς από τη φωτιά
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω τη φέτα και τον βασιλικό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164