Αν θέλεις ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό βραδινό πιάτο που θα φτιάξεις γρήγορα και εύκολα το κριθαράκι με φρέσκια ντομάτα είναι η τέλεια ιδέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. κριθαράκι
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 800 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. φέτα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά καρέ
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις το κριθαράκι και ανακατεύεις για 2 λεπτά ακόμη
- Σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί
- Προσθέτεις την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύεις
- Μόλις πάρει βράση ρίχνεις σιγά-σιγά το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτεις τη ρίγανη και το αφαιρείς από τη φωτιά
- Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω τη φέτα και τον βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ