Mac and cheese στο φούρνο που σημαίνει μεν μακαρόνια με τυρί αλλά στην Αμερικάνικη εκδοχή. Ένα είναι το σίγουρο: Τα μικρά σου θα σε λατρέψουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι
- 1 αβγό
- 2 φλ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς C και απλώνεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ ταψί
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις το μακαρονάκι για 5 λεπτά ακριβώς
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το αβγό και το γάλα
- Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και το τυρί τσένταρ το οποίο έχεις λιώσει προηγουμένως
- Τοποθετείς το μακαρόνι σε ένα βαθύ ταψί και από πάνω περιχύνεις το υπόλοιπο μείγμα
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και ψήνεις στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ