Λαχταριστά και χορταστικά τα λαζάνια είναι πάντα μια καλή ιδέα για το μεσημεριανό τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3 καρφάκια γαρίφαλο
- 5 φύλλα φασκόμηλο
- 1 κουτ. της σούπας βασιλικό
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 λίτρο νερό
- 750 ml ντομάτα
- 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 καρότο τριμμένο
- 5 κλαδάκια σέλινο
- 300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ. κίτρινο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μόνο 2 λεπτά και τα αφαιρείς με προσοχή να μην σπάσουν.
- Βάζεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και προσθέτεις το κρεμμύδι. Ανακάτεψε και συνέχισε ρίχνοντας το σέλινο, το καρότο, το πράσο και το μπέικον
- Προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Φρόντισε να σπάσεις το κρέας και να μην μείνει σε μεγάλα κομμάτια στην κατσαρόλα. Ανακατεύεις, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνεις τον κιμά με το κόκκινο κρασί και άφησε να φύγει το αλκοόλ, πριν συνεχίσεις με τα υπόλοιπα υλικά
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το νερό ζεστό. Ανακατεύεις καλά και αλατοπιπερώνεις.
- Προσθέτεις στη σάλτσα όλα τα μυρωδικά σου και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Αφήνεις να σιγοβράσει η σάλτσα σου σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
- Στρώνεις λίγη από τη σάλτσα στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. Από πάνω στρώνεις μια σειρά λαζάνια και τη μισή ποσότητα του κιμά. Σκεπάζεις με λαζάνια και ρίχνεις τον υπόλοιπο κιμά. Σκεπάζεις, τέλος, με τα λαζάνια και πασπάλισε με το τυρί.
- Καλύπτεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάλε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αφού περάσει ένα τέταρτο, αφαιρείς αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις άλλα 20 λεπτά να ψηθεί.
- Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά, πριν κόψεις σε κομμάτια.
- Σερβίρεις.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ