Τα ζυμαρικά είναι η τέλεια ιδέα μετά το Πάσχα και αν θέλεις το πιο απολαυστικό πιάτο θα φτιάξεις λαζάνια με σπανάκι, κοτόπουλο και μανιτάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο
- 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείς
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 1/2 λίτρο γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρεις το φιλέτο του κοτόπουλου με τα κρεμμύδια
-
Το αφήνεις για 4-5 λεπτά και προσθέτεις τα μανιτάρια, το σπανάκι και τον βασιλικό
-
Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
-
Ετοιμάζεις τη μπεσαμέλ
-
Ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά προσθέτεις το αλεύρι
-
Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
-
Αφήνεις το μίγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει
-
Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ρίχνεις το σοταρισμένο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη μισή παρμεζάνα
-
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνεις 4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ, βάζεις μια στρώση λαζάνια, απλώνεις και πάλι 4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ και συνεχίστε απλώνοντας με τον ίδιο τρόπο όλα τα υλικά.
-
Ρίχνεις από πάνω όση μπεσαμέλ περίσσεψε, πασπαλίζεις με την παρμεζάνα, σκεπάζεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις στους 180ºC για 25 λεπτά
-
Αφήνεις τα λαζάνια να κρυώσουν λιγάκι πριν τα κόψεις σε μερίδες.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ