Συνταγή για λαζάνια με σπανάκι, κοτόπουλο και μανιτάρια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά είναι η τέλεια ιδέα μετά το Πάσχα και αν θέλεις το πιο απολαυστικό πιάτο θα φτιάξεις λαζάνια με σπανάκι, κοτόπουλο και μανιτάρια. 

Συστατικά

  • 500 γρ. λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείς

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 λίτρο γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε 4 κ.σ.  ελαιόλαδο σοτάρεις το φιλέτο του κοτόπουλου με τα κρεμμύδια

  • Το αφήνεις για 4-5 λεπτά και προσθέτεις τα μανιτάρια, το σπανάκι και τον βασιλικό

  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά

  • Ετοιμάζεις τη μπεσαμέλ

  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά προσθέτεις το αλεύρι

  • Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα

  • Αφήνεις το μίγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει

  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ρίχνεις το σοταρισμένο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη μισή παρμεζάνα

  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνεις 4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ, βάζεις μια στρώση λαζάνια, απλώνεις και πάλι 4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ και συνεχίστε απλώνοντας με τον ίδιο τρόπο όλα τα υλικά.

  • Ρίχνεις από πάνω όση μπεσαμέλ περίσσεψε, πασπαλίζεις με την παρμεζάνα, σκεπάζεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις στους 180ºC για 25 λεπτά

  • Αφήνεις τα λαζάνια να κρυώσουν λιγάκι πριν τα κόψεις σε μερίδες.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164