Τα ζεστά σου ζυμαρικά αποκτούν γεύση κολοκύθας και μία γέμιση που θα σε ξετρελάνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία λαζάνια
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φλ. γάλα
- 1/4 φλ. corn flour
- 300 gr baby σπανάκι
- 1/2 φλ. μαϊντανός
- 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1,2 kg κολοκύθα σε λεπτές φέτες
- 2 φλ. + έξτρα μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τα λαζάνια να μουλιάσουν σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι με αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι γάλα με το corn flour μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
- Ζέστανε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση πρόσθεσε το μείγμα corn flour και σιγόβρασε για πέντε λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει φίνα κρέμα.
- Ρίξε στην κρέμα τα σοταρισμένα λαχανικά, το σπανάκι, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και σιγόβρασε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος άπλωσε ένα φλιτζάνι από την κρέμα και από πάνω στρώσε τρία λαζάνια.
- Έπειτα στρώσε τη μισή κολοκύθα και πασπάλισε με το 1/3 της μοτσαρέλα.
- Επανάλαβε τα βήματα άλλες δύο φορές, καταλήγοντας στην τελευταία στρώση μοτσαρέλα, κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 40 λεπτά.
- Ξεσκέπασε το σκεύος, πασπάλισε έξτρα μοτσαρέλα και ψήσε για άλλα 15 λεπτά.
- Αφήνεις το σουφλέ να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρεις με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ