Μία μερίδα ζυμαρικά αρκεί για να κακομάθεις τον ουρανίσκο σου, να δώσεις γεύση στην αναπνοή σου και να νοστιμίσεις τη μέρα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι βότκα
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 1 συσκευασία ντοματοπολτός
- 1 πακέτο πένες
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 20 φύλλα βασιλικού
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνεις το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτεις το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρεις για λίγα λεπτά.
- Ρίχνεις προσεκτικά τη βότκα και μόλις η ποσότητα των υγρών μειωθεί στο μισό, προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου και τον ντοματοπολτό. Ανακατεύεις, αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις τις πένες σου δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίχνεις τη σάλτσα στις πένες, αφού τις στραγγίξεις, ανακάτεψε και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός, απομακρύνεις το φαγητό από τη φωτιά και πασπαλίζεις με τα φύλλα βασιλικού.
- Μοιράζεις σε μπολάκια, αφού πρώτα τρίψεις λίγο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ