Η μηλόπιτα συνδυάζεται τέλεια με τον καφέ ενώ είναι ότι καλύτερο για σνακ ή αν σχεδιάζεις να κάνεις τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ. γλ. baking powder
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C
- Καθαρίζεις τα μήλα, κόβοντας τα σε ροδέλες
- Τα ραντίζεις με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο και το απλώνεις στον πάτο του ταψιού
- Προσθέτεις τα μήλα από πάνω καλύπτοντας την επιφάνεια
- Πασπαλίζεις με κανέλα και ζάχαρη
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το baking powder
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τη μαργαρίνη, με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια των αβγών, για να δημιουργηθεί μαρέγκα και την προσθέτεις στο μείγμα του πρώτου μπολ
- Ξύνεις λίγο λεμόνι
- Ανακατεύεις πολύ καλά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το αλεύρι
- Περιχύνεις το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
- Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζεις το ταψί, ώστε να σερβίρεις με τα μήλα προς τα πάνω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ