Αυτά τα νιόκι είναι καταπράσινα. Και πολύ υγιεινά. Το μπρόκολο συναντά ένα ιδιαίτερο πέστο και ποτέ το κυρίως σου δεν ήταν τόσο healthy!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουτ. της σούπας τυρί κρέμα
- 1/2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο
- 350 γρ. φρέσκια νιόκι
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ. κατεψυγμένο αρακάς
- 1 κουτ. της σούπας ξηροί καρποί, τριμμένοι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνεις στην άκρη.
- Γεμίζεις μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις βράσει προσθέτεις το μπρόκολο. Βράζεις το μπρόκολο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα νιόκι. Ανακατεύεις μία φορά, κλείνεις το καπάκι και βράζεις για δύο λεπτά.
- Παράλληλα, τσιγαρίζεις αρχικά λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτεις τον αρακά και σοτάρεις για 5 λεπτά. Μόλις πάρει το χρώμα και μικρύνει σε μέγεθος, περνάς από το τηγάνι για ένα λεπτό το μπρόκολο και τα νιόκι.
- Μεταφέρεις σε ένα πιάτο, περιχύνεις το αρχικά μείγμα του μπολ, ανακατεύεις παντού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
- Μοιράζεις σε πιάτα με τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ