Τα νιόκι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά και ταιριάζουν τέλεια με το μπρόκολο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. φρέσκια νιόκι
- 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο
- 3 κ.σ. σούπας τυρί κρέμα
- 1/2 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κατεψυγμένο αρακά
- 1 κ.σ. ξηροί καρποί τριμμένοι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αφήνεις στην άκρη.
- Γεμίζεις μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις βράσει προσθέτεις το μπρόκολο. Βράζεις το μπρόκολο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα νιόκι. Ανακατεύεις μία φορά, κλείνεις το καπάκι και βράζεις για δύο λεπτά.
- Παράλληλα, τσιγαρίζεις αρχικά λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτεις τον αρακά και σοτάρεις για 5 λεπτά.
- Μόλις πάρει το χρώμα και μικρύνει σε μέγεθος, περνάς από το τηγάνι για ένα λεπτό το μπρόκολο και τα νιόκι.
- Μεταφέρεις σε ένα πιάτο, περιχύνεις το αρχικά μείγμα του μπολ, ανακατεύεις παντού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
- Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ