Αγαπάς τα νιόκι. Γιατί, είναι πεντανόστιμα και χορταστικά. Σπανάκι και παρμεζάνα τα ερωτεύονται και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια νιόκι
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, ανάλατο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
- 3 φλιτζάνια σπανάκι
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, μαγειρεύεις τα νιόκι σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για δύο λεπτά.
- Προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύεις και βράζεις για 30 δευτερόλεπτα.
- Περιχύνεις σταδιακά το γάλα και ανακατεύεις παράλληλα για 5 λεπτά, ώστε να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
- Καθαρίζεις το σπανάκι και το προσθέτεις στην κρέμα σου για 5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνεις, απομακρύνεις από τη φωτιά και ρίχνεις την παρμεζάνα.
- Αναμειγνύεις με τα νιόκι και μοιράζεις σε πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ