Ποιος είπε ότι το πέστο σου μπορεί να περιέχει μόνο βασιλικό; Σήμερα, ανοίγουμε τα ντουλάπια σου, κατεβάζουμε τις πένες και δημιουργούμε μία μοναδική μακαρονάδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. πένες
- 240 γρ. (1 βαζάκι) λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 1/2 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνεις καλά τις πένες και κρατάς ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους, το σκόρδο, αλατοπίπερο και το βασιλικό μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και το ανακατεύεις με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Προσθέτεις τις πένες και ανακατεύεις καλά, ώστε να καλυφθούν τελείως από το πέστο, προσθέτοντας λίγο- λίγο από το βραστό νερό, ώστε να υγραίνεται το μείγμα.
- Σερβίρεις με άφθονη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ