Ζυμαρικά ναι αλλά super απολαυστικά με κοτόπουλο, ζουμερό σπανάκι και λιαστή ντομάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. πένες
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 12 λιαστές ντομάτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κ. γλ. ξερό βασιλικό
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρεις τα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά
- Προσθέτεις το σκόρδο και το κοτόπουλο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
- Σβήνεις με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνεις το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό. αλάτι και πιπέρι
- Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
-
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις πέννες ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία
- Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο
- Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ