Ένα χορταστικό πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι. Οι πέννες παντρεύονται τον σολομό και το αποτέλεσμα ανταμείβει τον ουρανίσκο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μικρά φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
- 1 συσκευασία πέννες
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα
- 1/4 του φλιτζανιού βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι και το βούτυρο για 5 λεπτά. Προσθέτεις το σολομό, διαλύοντας τον σε κομματάκια, όσο τον ψήνεις για 7 λεπτά.
- Μόλις γίνουν οι παραπάνω διεργασίες, περιχύνεις την κρέμα γάλακτος. Ραντίζεις με αλάτι και πιπέρι. Αν έχεις ένα καπάκι, σκεπάζεις το τηγάνι σου και αφήνεις να “δέσει” για 3-4 λεπτά.
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά σου και περιχύνεις ομοιόμορφα τον κρεμώδη σολομό σου. Προσθέτεις την παρμεζάνα, αφήνοντας λίγη στο φλιτζάνι και τον βασιλικό. Ανακατεύεις, ώστε να πάει το μείγμα σου παντού.
- Σερβίρεις με μπαχαρικά και βότανα της επιλογής σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ