Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια, παρμεζάνα και θυμάρι

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το ριζότο είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα σου. Θρεπτικό και super γευστικό θα το συνδυάσεις με μανιτάρια και παρμεζάνα χαρίζοντας μια έξτρα πινελιά χάρη στο θυμάρι. 

Συστατικά

  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1.5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 4-5 μανιτάρια
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. γεμάτο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

Μανιτάρια

  • Κόβεις τα μανιτάρια στα δύο τα βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις ελαιόλαδο και αλάτι έτσι ώστε να πάει παντού
  • Τα τοποθετείς σε ένα ταψί ή πυρίμαχος σκεύος και τα ψήνεις στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά
  • Όταν πάρουν χρώμα και μαλακώσουν τα αφήνεις στην άκρη μέχρι να ετοιμάσεις το ριζότο

Ριζότο

  • Ετοιμάζεις το ζωμό
  • Ρίχνεις σε μια μέτρια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτεις το σκόρδο και το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για για 2 λεπτά ακόμη
  • Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί μέχρι να προσθέσεις το ζωμό
  • Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά φροντίζοντας ο ζωμός να καλύπτει το ρύζι
  • Μόλις βράσει το ρύζι βγάζεις την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις τα μανιτάρια, την παρμεζάνα και το θυμάρι
  • Σκεπάζεις την κατσαρόλα και περιμένεις 5 περίπου λεπτά μέχρι να σερβίρεις

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164