Συνταγή για ριζότο με pesto

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Έχεις συνδυάζει το πέστο με τα ζυμαρικά αλλά τώρα θα το δοκιμάσεις με το ριζότο και θα ξετρελαθείς. 

Συστατικά

  • 270 γρ ρύζι κατάλληλο για risotto

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 40 γρ βούτυρο παγωμένο

  • 120 γρ παρμεζάνα

  • 2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο 

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Για το πέστο θα χρειαστείς

  • 200 γρ. ματσάκια βασιλικό
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • 120 γρ ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Πέστο

  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζεις το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά
  • Όταν πάρει χρώμα το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα πιάτο και ρίχνεις αλάτι
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Ρίχνεις τον βασιλικό με λίγο νερό στο multi και το χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθεί
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Αδειάζεις τη σως σε ένα μπολ, προσθέτεις ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι.

Ριζότο

  • Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό ρίχνεις τους κύβους και το αφήνεις να βράσει μέχρι να διαλυθούν
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το ζωμό να σιγοβράζει
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις το ρύζι για 4-5 λεπτά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει
  • Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά σβήνεις με λίγο κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
  • Προσθέτεις τον ζεστό ζωμό σιγά-σιγά και το αφήνεις να βράσει μέχρι να χυλώσει
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα
  • Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις αλάτι αν χρειάζεται
  • Το σερβίρεις ζεστό.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164