Έχεις συνδυάζει το πέστο με τα ζυμαρικά αλλά τώρα θα το δοκιμάσεις με το ριζότο και θα ξετρελαθείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
-
270 γρ ρύζι κατάλληλο για risotto
- 1 κρεμμύδι
-
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
40 γρ βούτυρο παγωμένο
-
120 γρ παρμεζάνα
-
2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο
-
αλάτι
-
πιπέρι
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Για το πέστο θα χρειαστείς
- 200 γρ. ματσάκια βασιλικό
- 100 γρ κουκουνάρι
- 120 γρ ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Πέστο
- Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζεις το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά
- Όταν πάρει χρώμα το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα πιάτο και ρίχνεις αλάτι
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
- Ρίχνεις τον βασιλικό με λίγο νερό στο multi και το χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθεί
- Προσθέτεις το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Αδειάζεις τη σως σε ένα μπολ, προσθέτεις ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι.
Ριζότο
- Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό ρίχνεις τους κύβους και το αφήνεις να βράσει μέχρι να διαλυθούν
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το ζωμό να σιγοβράζει
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις το ρύζι για 4-5 λεπτά
- Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει
- Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά σβήνεις με λίγο κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
- Προσθέτεις τον ζεστό ζωμό σιγά-σιγά και το αφήνεις να βράσει μέχρι να χυλώσει
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα
- Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις αλάτι αν χρειάζεται
- Το σερβίρεις ζεστό.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ