Συνταγή για ριζότο με σπαράγγια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το ριζότο είναι αγαπημένο πιάτο και ταιριάζει τέλεια με τα σπαράγγια. 

Συστατικά

  • 450 γρ. σπαράγγια
  • 30 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι
  • 80 γρ. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζεματιστό νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 70 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 30 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και ζεματάς τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά
  • Τα αφαιρείς από το νερό και κόβεις τις άκρες
  • Ρίχνεις τα κοτσάνια σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις ελάχιστο από το νερό που τα έβρασες και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν απαλός πουρές
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνεις
  • Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις για 1 λεπτό
  • Προσθέτεις το ρύζι και το βράζεις για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια
  • Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
  • Προσθέτεις 1/2 φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό και ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
  • Επαναλαμβάνεις με τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι το ρύζι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή
  • Το σερβίρεις ζεστό με έξτρα παρμεζάνα.

Photo: iStock

5. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ανακατεύουμε μέσα το τυρί παρμεζάνα και αφαιρούμε την κατσαρόλα το από τη φωτιά. Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε μέσα τον πουρέ σπαραγγιών και τις άκρες τους. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το μασκαρπόνε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με έξτρα παρμεζάνα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164