Το ριζότο είναι θρεπτικό και χορταστικό πιάτο και σήμερα θα φτιάξεις την πιο εύκολη και παραδοσιακή, Ιταλική συνταγή μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1600 ml ζωμό κοτόπουλου
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 1/2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά
- Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το ριζότο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
- Σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
- Προσθέτεις σιγά σιγά το ζωμό και ανακατεύεις συνεχώς
- Αφήνεις το ριζότο να βράσει για 20 περίπου λεπτά μέχρι να χυλώσει και το απομακρύνεις από την εστία
- Προσθέτεις το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύεις ώστε να ομογενοποιηθούν
- Σερβίρεις απλώνοντας μαϊντανό και πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ