Συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία κλασική συνταγή που οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα και φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία, αλλά και απλότητα. Θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά για να την φτιάξεις.

Συστατικά

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, ακόμα καλύτερο αν έχεις μύλο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο πεκορίνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά σου και το τριμμένο πεκορίνο. Σιγοβράζεις με μισή κούπα νερό και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμη. Χαμηλώνεις την ένταση και αφήνεις τα ζυμαρικά σου για ακόμα 2 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε μερίδες και σερβίρεις με λίγο πιπέρι από πάνω.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164