Συνταγή για σπαγγέτι με κολοκύθα και σπανάκι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γευστικό πιάτο με ζυμαρικά που μπορείς να ετοιμάσεις σε 30 λεπτά και θα απολαύσει και ο ουρανίσκος σου.

Συστατικά

  • 500 γρ. κλασικά ζυμαρικά
  • 500 γρ. γλυκά κολοκύθα, βρασμένη
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα σου και την πολτοποιείς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείς τον πουρέ κολοκύθας, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτεις το σκόρδο, την κολοκύθα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
  • Μόλις περάσουν 3 λεπτά, προσθέτεις στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα και το σπανάκι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ετοιμαστεί η υπέροχη σάλτα σου.
  • Μόλις “δέσει”, περιχύνεις τη σάλτσα σου στα ζυμαρικά σου, τρίβεις λίγη παρμεζάνα και απολαμβάνεις!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164