Συνταγή για spaghetti με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά συνδυάζονται τέλεια με τα κεφτεδάκια και η σάλτσα από φρέσκια ντομάτα χαρίζει στο πιάτο την απόλυτη καλοκαιρινή πινελιά. 

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα θα χρειαστείς

  • 10-12 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κιλό spaghetti της αρεσκείας σου

1 κ.σ. βούτυρο

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, το ψωμί τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώνεις καλά για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Γεμίζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι
  • Πλάθεις τα κεφτεδάκια με τα χέρια σου, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι για 5-6 λεπτά
  • Τα γυρνάς ώστε να πάρουν χρώμα
  • Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο πιάτο όπου έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά και προσθέτεις τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και ρίχνεις τα κεφτεδάκια
  • Ανακινείς λιγάκι το τηγάνι ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και το αποσύρεις
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα spaghetti και τα βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τα σουρώνεις και ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο
  • Ρίχνεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις απαλά
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω τα κεφτεδάκια και σερβίρεις.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164