Μια μακαρονάδα ταιριάζει σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το κουνουπίδι, από την άλλη, είναι της εποχής. Θα τα συνδυάσεις και θα φτιάξεις το πιο υγιεινό και χορταστικό πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- τα μπουκέτα από 1 μέτριο κουνουπίδι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις νερό στην κατσαρόλα και βράζει τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις, ρίχνεις μία κουταλιά λάδι, ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις στην άκρη
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις το κουνουπίδι για 10-15 λεπτά
- Κρατάς ένα φλιτζάνι από το νερό που έχει βράσει το κουνουπίδι
- Βάζεις στο μπλέντερ το κουνουπίδι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό και τα χτυπάς για ένα λεπτό μόνο
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο και την κάππαρη για 2 λεπτά
- Προσθέτεις το κουνουπίδι, 1 φλιτζάνι ζωμό, τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και το βασιλικό και τα αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ